Bekijk hier de meest gestelde vragen over de maatregelen in Duitsland

Met hoeveel mensen mag ik in de auto zitten? In Duitsland mag je zelf weten met hoeveel personen je in de auto zit.

Zijn er grenscontroles of  is de grens gesloten ? De grens tussen Duitsland en Nederland is nooit gesloten geweest. U mag dus gewoon naar Sauerland komen.

Moet ik een mondkapje dragen? Zoals in bijna alle landen in Europa is het in Duitsland in sommige gevallen verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt bijvoorbeeld bij het binnentreden van een winkel/tankstation/restaurant. In het hotel hoeft u uw mondkapje alleen te dragen als u zich verplaatst, bijvoorbeeld als u van uw kamer naar uw (ontbijt)tafeltje loopt. Daar aangekomen mag het mondkapje natuurlijk weer af. We weten inmiddels uit eigen ervaring dat dit geen enkel probleem is.

Wat is er geopend in Sauerland? Kunnen wij iets leuks doen? In Sauerland is vrijwel alles geopend, alle uitstapjes (m.u.v. de bierbrouwerijen) in Sauerland zijn ook gewoon weer open, genoeg te doen dus!

Zijn jullie zwembaden open ? JA, Ons binnenzwembad is weer open, maar u kunt ook genieten (bij mooi weer) van ons buitenzwembad Bilstein,  dus  heerlijk zwemmen.

Is de Bar en jullie gezellige Pub en de Sport-Bar/biljartzaal gewoon weer geopend ? JA, onze 3 cafe`s en barren zijn allemaal weer open, gezellig met een hapje en een drankje.

Kunnen we gebruik maken van de boottocht ? Jazeker, u kunt (gratis) gebruik maken van de prachtige boottocht op Hennesee of Möhnesee.

Kunnen we met de hotelbus mee voor een dagtocht ? Nee, op dit moment nog geen bustochten, wel hebben we zeer leuke alternatieven.

Is er vermaak in de avonduren ? Jazeker, regelmatig leuke activiteiten, we hebben een leuk aangepast programma. Is jullie restaurant gewoon geopend ?

Ja, lekker genieten in ons buffet restaurant (de tafeltjes staan 1,5 meter uit elkaar, of een scherm tussen de tafeltjes)  We gaan tafeltje voor tafeltje, dus niet allemaal tegelijk, dit gaat heel goed zo weten we inmiddels…